Allergie

Allergie

Allergie

Een allergie is een overdreven reactie van het immuunsysteem op een allergeen; een stof van buitenaf die bij iemand een allergische reactie oproept. Allergenen zijn voor de meeste mensen vaak volstrekt ongevaarlijke stoffen zoals honden, katten, pollen of noten. Als iemand allergisch is herkent het immuunsysteem deze ongevaarlijke stoffen niet als ongevaarlijk en reageert hier juist heel erg op.
Het lichaam reageert dus overdreven op een ongevaarlijke stof door antistoffen aan te maken. Deze antistoffen zorgen voor de allergische reactie zoals jeuk, tranende ogen, benauwdheid en huiduitslag. De jeuk, brandende ogen of uitslag komt dus niet door het allergeen, maar is een reactie van de antistoffen van het lichaam zelf.
Voor sommige mensen klinkt het zeer onwaarschijnlijk dat hypnose iets zou kunnen doen aan een lichamelijke reactie als een allergie. Dat hypnotherapie werkt bij psychische problemen dat willen ze nog wel geloven, maar een allergie?
Bij de allergie behandeling richt de hypnotherapeut zich op het herprogrammeren van het immuunsysteem. Als de oorspronkelijke 'vergissing' in het afweersysteem is rechtgezet, blijft de allergische reactie uit. Door dit herprogrammeren wordt de impuls van buiten losgekoppeld van de reactie binnen.
Iedere allergie die zich later in je leven heeft gemanifesteerd, en dus niet is aangeboren, kan verholpen worden met behulp van hypnose. Schaaldieren, noten, kattenhaar, pollen, .. één sessie kan al voldoende zijn om je van je allergie af te helpen.
Klaar met jouw allergie ?
Maak vandaag nog je afspraak bij Hypnose-Lede