Bedplassen

Bedplassen

Bedplassen

Bedplassen is geen ziekte, het is een lastig probleem.
Bedplassen is voor degenen die daar last van hebben, erg ingrijpend. Zij schamen zich ervoor en durven er niet voor uit te komen.
Uit angst om bij anderen in hun bed te plassen, durven ze niet bij anderen te logeren, niet op schoolkamp te gaan of geen relatie op te bouwen.
De oorzaken van bedplassen zijn lange tijd onduidelijk geweest. Er werd bijna nooit een lichamelijke afwijking gevonden. Daarom werd vroeger vaak gedacht dat psychische problemen de oorzaak waren. Hiervoor is echter geen enkele aanwijzing gevonden. Uit onderzoek blijkt dat bedplassen verschillende oorzaken kan hebben:
• Er kunnen lichamelijke afwijkingen zijn waardoor de blaas niet naar behoren werkt.
• Ons lichaam maakt een stof aan die het vasthouden van vocht door de nieren beïnvloedt. Bij niet-bedplassers maakt het lichaam tijdens de slaap meer van deze stof aan dan overdag. Hierdoor wordt er 's nachts minder urine geproduceerd. Aangenomen wordt dat bedplassers 's nachts niet voldoende van deze stof produceren.
• Sommige kinderen worden 's nachts gewoon erg moeilijk wakker en zijn daardoor 's nachts niet gevoelig voor de signalen van de blaas die aangeven dat deze vol is.

Steeds vaker vinden mensen de weg naar alternatieve behandelingen zoals hypnose die helpen bij het bedplassen afleren. Van alle alternatieve behandelingen, is hypnose veruit de meest succesvolle.
Gemiddeld zijn kinderen na een drietal behandelingen droog, hypnose is dus zeker te overwegen wanneer andere behandelingen niet het gewenste doel hebben gehaald.
Maak vandaag nog uw afspraak bij Hypnose-Lede