Nagelbijten

Nagelbijten

Nagelbijten

Ben jij één van de velen die op volwassen leeftijd nog nagels bijt?
Wereldwijd zijn meer dan 600 miljoen mensen nagelbijter, blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Pathologische Onychophagie en Onychotillomanie (IPO). In België blijft 10 tot 15 procent van de bevolking hun levenslang nagelbijten. Het is dus wel af te leren, want op peuterleeftijd is meer dan 30 procent nog een fervent nagelbijter.
Erg?
Nagelbijters kauwen niet alleen op hun vingernagels. Soms moeten ook teennagels, nagelriemen en vingertoppen eraan geloven.
Op den duur kan nagelbijten leiden tot ontstekingen en misvorming van nagels en vingertoppen, infecties van de mond en zelfs gebitsafwijkingen. Nagelbijters schamen zich vaak voor hun onverzorgde handen, maar kunnen desondanks niet stoppen
De oorzaak is vaak stress, frustratie of spanning. Wanneer de stressbron tijdig wordt aangepakt, is stoppen met bijten (nog) niet zo moeilijk.
Stoppen
Er bestaan veel middelen en therapieën om van nagelbijten af te komen. Geen van allen is echter foolproof: wat voor de één geweldig werkt, doet niets voor de ander.
Net als bij het stoppen met roken kan hypnose een uitkomst zijn. Je moet echter wel wíllen stoppen met bijten en dan gaan we samen aan de slag met jouw onderbewustzijn, ben jij klaar om te stoppen met nagelbijten ?
Maak vandaag nog uw afspraak bij Hypnose-Lede