Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen

Het hebben van zelfvertrouwen is prettig. Mensen met voldoende zelfvertrouwen bereiken meer dan mensen met weinig zelfvertrouwen.
Zelfvertrouwen is een hele belangrijke eigenschap. Het zorgt ervoor dat je nieuwe dingen durft aan te pakken. Het is zoals Pippi Langkous zei: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Bovendien zorgt zelfvertrouwen ervoor dat je niet opgeeft bij tegenslag. Je durft te leren van je fouten, je durft te vallen en opstaan. Behalve het effect dat zelfvertrouwen direct op eigen gedrag heeft, heeft het ook effect op de mensen om je heen. Iemand met zelfvertrouwen straalt vertrouwen uit.
Ook mensen die normaal gesproken voldoende zelfvertrouwen hebben, kunnen dit gevoel tijdelijk wat kwijt raken. Dat gebeurt dan juist vaak als je dat zelfvertrouwen zo goed kunt gebruiken, bijvoorbeeld als je een nieuwe baan zoekt. Door allerlei gebeurtenissen kan je zelfvertrouwen tijdelijk onderuit zijn gehaald: een leidinggevende met wie het niet klikt, een slechte beoordeling, een reorganisatie, een ziek kind…
Zelfvertrouwen kan een deuk krijgen als er dingen gebeuren waar je geen controle over hebt.
Wat kun je doen om je zelfvertrouwen een boost te geven?
Bewegen, eten en slapen zijn de drie basisvoorwaarden voor een goed lichaam en een gezonde geest.
Zorg voor een goede uitstraling.
Niet alleen heeft je gevoel effect op je gedrag, ook je gedrag heeft effect op je gevoel. Dus ook al voel je niet veel zelfvertrouwen, gedraag je alsof je het hebt, en het gevoel zal ook weer wat groeien.
Leer jezelf kennen.
Zorg dat je weet wat je kwaliteiten zijn en je valkuilen.
Sta niet toe dat je jezelf de put in praat. Stop negatieve gedachten. Vertel jezelf wat je goed kan en dat je er mag zijn. Herhaal dat steeds opnieuw.
Accepteer complimenten van anderen.

Ben je altijd onzeker geweest door iets wat er in je verleden is gebeurd, of is het een karaktertrek van je? Misschien is het pas dankzij een nieuwe job, het ouder worden, een relatiebreuk,.. Dat je een deuk in je zelfvertrouwen hebt gekregen?
Hypnose kan helpen om meer in jezelf te geloven en in je capaciteiten. Situaties waarin je je ongemakkelijk voelde, worden nu situaties waarin je veilig en zelfzeker bent. Je bent minder gefocust op wat je zegt of doet, op hoe je er uit ziet of hoe anderen over je zouden kunnen denken. Dankzij hypnose ben je overtuigd van je kwaliteiten en talenten, en durf je die ook te laten zien.
Wil jij ook zelfverzekerder door het leven gaan ?
Maak vandaag nog uw afspraak bij Hypnose-Lede